Звабливий аромат кориці і яблук не залишить байдужим нікого у всій окрузі. Це одна з найпрекрасніших страв, подарована нам осінню.
інгредієнти
- 300-350 г. кисло-солодких щільних яблук (вага без серцевини і шкірки),
- 2.5 ст.л. цукру + 1/2 ст.л. кориці для яблук,
- 150 г. борошна,
- 50 г. білого борошна,
- 150 г. цукру,
- 100 мл. рослинної олії,
- 2 яйця.
- 50 мл. апельсинового соку,
- цедра 1 апельсина,
- 1/2 ст. л. розпушувача,
- 1/2 ч. л. солі,
- 75 г. волоських горіхів або фундука,
- цукрова пудра.
- Ще потрібні будуть 12-14 стандартних маленьких капсул для маффінів або 6-7 великих.
Приготування яблучних кексів
- Яблука чистимо, видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками або пластинками близько 1 см.
- Засипаємо сумішшю цукру і кориці (2.5ст.л. + 1/2ст.л.), Ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
- Знімаємо цедру з апельсина і вичавлюємо 50 мл. соку. Змішуємо їх з цукром і маслом.
- Додаємо два яйця і ретельно розмішуємо віночком до однорідності.
- Два види борошна, розпушувач і сіль змішуємо і просіваємо.
- Виливаємо рідкі інгредієнти до сухих і розмішуємо лопаткою недовго до об’єднання всіх компонентів.
- Горіхи рубаємо в млинку або ножем до неоднорідного стану з максимальними шматочками не більше 5 мм. Підмішуємо до тіста.
- Яблука відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Підмішуємо в тісто.
- Розкладаємо тісто рівномірно по капсулах. В дрібні капсули поміщаються приблизно 300 г. тіста, в великі близько 350 г.
- Випікаємо при 180 градусах С 25 хвилин маленькі і близько 40-45 хв. великі. Перевіряємо на готовність.
Готові яблучні кекси пружні, трохи гумові на дотик і досить важкі, так і повинно бути. Смачного!