Яблучні кекси за годину

Звабливий аромат кориці і яблук не залишить байдужим нікого у всій окрузі. Це одна з найпрекрасніших страв, подарована нам осінню.

інгредієнти

  • 300-350 г. кисло-солодких щільних яблук (вага без серцевини і шкірки),
  • 2.5 ст.л. цукру + 1/2 ст.л. кориці для яблук,
  • 150 г. борошна,
  • 50 г. білого борошна,
  • 150 г. цукру,
  • 100 мл. рослинної олії,
  • 2 яйця.
  • 50 мл. апельсинового соку,
  • цедра 1 апельсина,
  • 1/2 ст. л. розпушувача,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 75 г. волоських горіхів або фундука,
  • цукрова пудра.
  • Ще потрібні будуть 12-14 стандартних маленьких капсул для маффінів або 6-7 великих.

Приготування яблучних кексів

  1. Яблука чистимо, видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками або пластинками близько 1 см.
  2. Засипаємо сумішшю цукру і кориці (2.5ст.л. + 1/2ст.л.), Ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
  3. Знімаємо цедру з апельсина і вичавлюємо 50 мл. соку. Змішуємо їх з цукром і маслом.
  4. Додаємо два яйця і ретельно розмішуємо віночком до однорідності.
  5. Два види борошна, розпушувач і сіль змішуємо і просіваємо.
  6. Виливаємо рідкі інгредієнти до сухих і розмішуємо лопаткою недовго до об’єднання всіх компонентів.
  7. Горіхи рубаємо в млинку або ножем до неоднорідного стану з максимальними шматочками не більше 5 мм. Підмішуємо до тіста.
  8. Яблука відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Підмішуємо в тісто.
  9. Розкладаємо тісто рівномірно по капсулах. В дрібні капсули поміщаються приблизно 300 г. тіста, в великі близько 350 г.
  10. Випікаємо при 180 градусах С 25 хвилин маленькі і близько 40-45 хв. великі. Перевіряємо на готовність.
Читайте також:  «Селянський» квасолевий суп

Готові яблучні кекси пружні, трохи гумові на дотик і досить важкі, так і повинно бути. Смачного!

Вам може сподобатись:

котлети з моркви

Котлети з моркви? Легко!

Піджарені котлети з моркви для легкого перекусу або закуски, яскраві, ошатні, смачні. Інгредієнти для котлет …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.