«Селянський» квасолевий суп

Складно переоцінити користь квасолі в щоденному раціоні! Народна медицина говорить, що вона є незамінним джерелом заліза, магнію і калію, які необхідні для якісної і повноцінної роботи серцево-судинної системи і зміцнення імунітету. Якщо готувати квасолевий суп хоча б 1-2 рази на тиждень, можна забезпечити організм необхідною кількістю білків і корисних мікроелементів.

Складові квасолевого супу:

  • 300 г. квасолі;
  • 2-3 картоплини;
  • 2 літри води;
  • 50 г. рису;
  • 1 морквина;
  • 1 столова ложка борошна;
  • зелень, прянощі.


Як готується квасолевий суп?:

  • Замочувати квасолю краще заздалегідь (хоча б за 3-4 години до готування супу). Це скоротить час варіння. Після того, як квасолини набрякли, поставте на плиту і проваріть близько години.
  • Очищену і вимиту картоплю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
  • В окремій каструльці закип’ятіть воду, додайте відварену квасолю, овочі і попередньо промитий рис.
  • Борошно розведіть теплою водою і перемішайте так, щоб грудочок не залишилося.
  • Поступово влийте борошняний розчин в киплячий суп, постійно його помішуючи.
  • Залиште квасолевий супчик варитися на повільному вогні приблизно на 30 хвилин.
  • Додайте дрібно посічену зелень (кріп, петрушку, зелену цибулю) – і можна подавати до столу!
Читайте також:  Яблучні кекси за годину

Селянський квасолевий суп відмінно зберігається в холодильнику 1-2 дні, тому можна приготувати відразу кілька порцій. Правда, навряд чи він затримається там надовго – супчик виходить настільки смачним, що всі обов`язково попросять добавки!

Вам може сподобатись:

котлети з моркви

Котлети з моркви? Легко!

Піджарені котлети з моркви для легкого перекусу або закуски, яскраві, ошатні, смачні. Інгредієнти для котлет …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *