Складно переоцінити користь квасолі в щоденному раціоні! Народна медицина говорить, що вона є незамінним джерелом заліза, магнію і калію, які необхідні для якісної і повноцінної роботи серцево-судинної системи і зміцнення імунітету. Якщо готувати квасолевий суп хоча б 1-2 рази на тиждень, можна забезпечити організм необхідною кількістю білків і корисних мікроелементів.
Складові квасолевого супу:
- 300 г. квасолі;
- 2-3 картоплини;
- 2 літри води;
- 50 г. рису;
- 1 морквина;
- 1 столова ложка борошна;
- зелень, прянощі.
Як готується квасолевий суп?:
- Замочувати квасолю краще заздалегідь (хоча б за 3-4 години до готування супу). Це скоротить час варіння. Після того, як квасолини набрякли, поставте на плиту і проваріть близько години.
- Очищену і вимиту картоплю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
- В окремій каструльці закип’ятіть воду, додайте відварену квасолю, овочі і попередньо промитий рис.
- Борошно розведіть теплою водою і перемішайте так, щоб грудочок не залишилося.
- Поступово влийте борошняний розчин в киплячий суп, постійно його помішуючи.
- Залиште квасолевий супчик варитися на повільному вогні приблизно на 30 хвилин.
- Додайте дрібно посічену зелень (кріп, петрушку, зелену цибулю) – і можна подавати до столу!
Селянський квасолевий суп відмінно зберігається в холодильнику 1-2 дні, тому можна приготувати відразу кілька порцій. Правда, навряд чи він затримається там надовго – супчик виходить настільки смачним, що всі обов`язково попросять добавки!