Піджарені котлети з моркви для легкого перекусу або закуски, яскраві, ошатні, смачні.
Інгредієнти для котлет з моркви:
- 700 г. моркви,
- 2 яйця,
- маленька головка ріпчастої цибулі,
- 2 зубчики часнику,
- 1 столова ложка майонезу,
- 30 г. борошна,
- сіль за смаком,
- олія для смаження.
Котлети з моркви: рецепт приготування
- Моркву тремо на дрібній тертці або середній, солимо за смаком, перемішуємо, залишаємо на 10-15 хвилин.
- Дуже дрібно подрібнюємо цибулю і часник.
- Моркву віджимаємо. Якщо морква дала сік, зливаємо його, він нам для котлет не знадобиться.
- Додаємо цибулю-часник, борошно, яйця і майонез, перемішуємо. Морквяний фарш готовий. Ми залишаємо його під кришкою хвилин на 10 (нехай борошно візьме зайву вологу і набубнявіє, щоб котлетки тримали форму).
- Змащуємо сковороду маслом і обсмажуємо котлети з моркви до скоринки по парі хвилин з кожного боку. Перекладаємо їх в форму для запікання і відправляємо в духовку доходити при 180 градусах С на 20-25 хвилин.
Морквяні котлети готові. Подаємо з соусом і зеленню. Смачного!