Гриби в сметанному соусі

Цей рік видався грибним і тому стільки простору для експериментів в приготуванні страв з ними. Так, просто смажені гриби смачні самі по собі, але ви ще не пробували гриби в сметанному соусі.
Цей соус залишить незабутній слід на ваших смакових рецепторах і, впевнена, ви захочете повторити цю страву знову і знову. Гриби беремо будь-які з тих, що можна смажити. Чудово – з лисичками і білими, дуже смачно з підберезниками-підосичниками, маслюки, моховики, опеньки. Мало того, відмінний соус вийде і з свіжих грибів, і з свіжоморожених.

Інгредієнти для страви:

  • гриби (будь-які з тих, які можна смажити, у нас заморожені лисички) близько 1 л. за обсягом,
  • сметана 50 г,
  • цибуля ріпчаста: 1 невелика цибулина,
  • вершкове масло,
  • перець чорний молотий,
  • сіль.

Рецепт приготування грибів в сметанному соусі

  1. Гриби промиваємо, чистимо, нарізаємо брусочками.
  2. Чистимо цибулю, нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями. Її повинно бути досить багато, вона додасть потрібний смак і аромат соусу.
  3. У сковороді розігріваємо шматочок масла, Відправляємо цибулю в сковороду, злегка обсмажуємо, помішуючи.
  4. Викладаємо до цибулі гриби, обсмажуємо на малому вогні хвилин 5 під кришкою.
  5. Коли гриби дадуть сік, додаємо до них сметану. Не шкодуйте сметани, потрібна не ложка, а чверть склянки на літр грибів.
  6. Накриваємо щільно кришкою, зменшуємо нагрів до мінімального, тушкуємо 30 хвилин.
  7. Вимикаємо нагрів. Солимо, перчимо, перемішуємо гриби, знову під кришку і залишаємо так, щоб інгредієнти зріднилися і соусу передався їх смак.
Читайте також:  Лимонний торт з маком

Страва готова. Подаємо з відвареною картоплею, а ще краще – з картопляним пюре. Смачного!

Вам може сподобатись:

торт з маком

Лимонний торт з маком

Дуже простий, дуже домашній тортик може випадково придуматись ввечері, якщо у вас завалялися лимони, пакетик …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *