Цей рік видався грибним і тому стільки простору для експериментів в приготуванні страв з ними. Так, просто смажені гриби смачні самі по собі, але ви ще не пробували гриби в сметанному соусі.
Цей соус залишить незабутній слід на ваших смакових рецепторах і, впевнена, ви захочете повторити цю страву знову і знову. Гриби беремо будь-які з тих, що можна смажити. Чудово – з лисичками і білими, дуже смачно з підберезниками-підосичниками, маслюки, моховики, опеньки. Мало того, відмінний соус вийде і з свіжих грибів, і з свіжоморожених.
Інгредієнти для страви:
- гриби (будь-які з тих, які можна смажити, у нас заморожені лисички) близько 1 л. за обсягом,
- сметана 50 г,
- цибуля ріпчаста: 1 невелика цибулина,
- вершкове масло,
- перець чорний молотий,
- сіль.
Рецепт приготування грибів в сметанному соусі
- Гриби промиваємо, чистимо, нарізаємо брусочками.
- Чистимо цибулю, нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями. Її повинно бути досить багато, вона додасть потрібний смак і аромат соусу.
- У сковороді розігріваємо шматочок масла, Відправляємо цибулю в сковороду, злегка обсмажуємо, помішуючи.
- Викладаємо до цибулі гриби, обсмажуємо на малому вогні хвилин 5 під кришкою.
- Коли гриби дадуть сік, додаємо до них сметану. Не шкодуйте сметани, потрібна не ложка, а чверть склянки на літр грибів.
- Накриваємо щільно кришкою, зменшуємо нагрів до мінімального, тушкуємо 30 хвилин.
- Вимикаємо нагрів. Солимо, перчимо, перемішуємо гриби, знову під кришку і залишаємо так, щоб інгредієнти зріднилися і соусу передався їх смак.
Страва готова. Подаємо з відвареною картоплею, а ще краще – з картопляним пюре. Смачного!