Другий прийом їжі не менш важливий, ніж перший. Як правило, сидячи на роботі, всі з нетерпінням чекають настання обіду, щоб поласувати гарячою їжею: ароматним супом або просто перекусити салатом. Такий перекус теж повинен бути здоровим! В цьому випадку підійдуть базові рецепти правильного харчування, наприклад, грибний крем – суп.
Крем – суп грибний. Рецепт приготувння:
- 500 г. грибів (краще печериць);
- 600 г. картоплі;
- 200 г. цибулі;
- 1, 5 л. овочевого бульйону;
- Стакан молока / 20% вершків;
- Сіль / перець / приправи за смаком.
Грибний крем – суп можна варити і на м’ясному, і на овочевому бульйоні. Оскільки суп дієтичний, то бульйон буде овочевим. Для цього необхідно відварити цибулину, морквину, картоплю і селеру, приправити парою горошин перцю і сіллю. Після того як овочі зварилися їх можна прибрати, за винятком картоплі.
Цибулину дрібно покришити і обсмажити на сухій сковороді до прозорого кольору, додати краплю води і залишити на малому вогні.
Паралельно нарізати гриби пластинками, додати до цибулі, посолити і поперчити. Обсмажити до випарювання всієї рідини.
Далі обсмажені гриби з цибулею необхідно додати до картоплі з овочевим бульйоном і змішати блендером до однорідної маси. В отриману масу влити вершки і молоко. Грибний крем – суп можна присолити за смаком і довести до кипіння.